Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Σχολικές Εκδρομές & Ξεναγήσεις

Οι πολιτιστικές εκδρομές, οι περίπατοι και οι επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία της περιοχής μας αποτελούν σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος και της σχολικής ζωής. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται τους μαθητές τους σε επαγγελματίες ξεναγούς οι οποίοι με την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση τους μπορούν να μετατρέψουν την επίσκεψη σε ένα μουσείο σε αξέχαστη εμπερία.  

Για να ζητήσετε ξεναγό για κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο στο Βόλο, το Πήλιο, τη Λάρισα ή τα Μετέωρα ή για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλία επικοινωνήστε μαζί μας στο 6945755600 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@pelionculture.gr.  

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Γ΄- ΣΤ΄Δημοτικού

Οι ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού είναι διαδραστικές και διαμορφώνονται μέσα από παιχνίδια παρατηρητικότητας και διάλογο με την ξεναγό. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να περιγράφουν τα μνημεία ή τα εκθέματα ενός μουσείου και να συνδέουν αυτά που βλέπουν με όσα διδάσκονται στο σχολείο για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους. 

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Γυμνασίου

Οι ξεναγήσεις για τους μαθητές Γυμνασίου περιλαμβάνουν ασκήσεις παρατηρητικότητας και φαντασίας και στηρίζονται στη συνεργατικότητα και το διάλογο. Στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις των παιδιών και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να αγαπήσουν το ωραίο στα έργα των ανθρώπων. 

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Λυκείου

Οι προσφερόμενες ξεναγήσεις σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα κάθε τάξης και κυρίως με το μάθημα της ιστορίας και των αρχαίων. Περιλαμβάνουν διαδραστικές δραστηριότητες και διαμορφώνονται μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία, ασκήσεις παρατηρητικότητας, συνεργατικότητα, και αναστοχασμό. Οι ξεναγήσεις των μαθητών Λυκείου σε μουσεία έχουν σαν κύριο στόχο να ενθαρρύνουν τους μαθητές να αναζητήσουν τη δική τους ερμηνεία και να οδηγηθούν στη δική τους προσωπική ανάγνωση των εκθεμάτων ενός μουσείου. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΟ... Η Γιώτα Πάντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης. Είναι διδάκτορας Αρχαιολογίας του State University of New York at Buffalo και πιστοποιημένη ξεναγός (Αρ.Μητρ.Ξεν.33ΤΑ02321Ε1) του Υπουργείου Τουρισμού. Έχει πολύπλευρη και πολυετή εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και έχει διδάξει σε προπτυχιακούς φοιτητές και μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Είναι ιδρύτρια του Pelion Culture που εξειδικεύεται σε εναλλακτικές θεματικές ξεναγήσεις και αρχαιολογικές διαδρομές.