Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Άνθρωπος. Πολιτισμός. Ιστορία.

Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Ξεναγήσεις σε Σχολεία 2019-2020

Αν είστε εκπαιδευτικοί τότε γνωρίζετε την τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για να σχεδιαστεί μια σχολική εκδρομή ή ένας περίπατος, να συνδυαστεί με το ωρολόγιο πρόγραμμα, να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα χαμηλό κόστος. Αν πάλι είστε γονείς τότε θέλετε να ξέρετε ότι τα χρήματα που δώσατε στα παιδιά σας για την εξωσχολική δραστηριότητα θα πιάσουν τόπο; ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή και θα αποκομίσουν γνώση. Αν όμως είστε μαθητές, θέλετε να περάσετε καλά, να μάθετε και να δείτε καινούρια πράγματα αλλά χωρίς να βαρεθείτε, να έχετε συμμετοχή στη διαδικασία, να ακουστεί η γνώμη σας. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Εύκολα.

Οι ξεναγήσεις του Pelion Culture στη Θεσσαλία πραγματοποιούνται από πιστοποιημένη ξεναγό με σημαντική προϋπηρεσία στην εκπαίδευση διαφόρων βαθμίδων. Σε συνενόηση με τους δασκάλους/καθηγητές οι ξεναγήσεις σχεδιάζονται έτσι ώστε να σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα κάθε τάξης και κυρίως με το μάθημα της ιστορίας και των αρχαίων. Περιλαμβάνουν ασκήσεις παρατηρητικότητας και φαντασίας και διαμορφώνονται μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία, συνεργατικότητα, και αναστοχασμό. Επομένως, δεν πρόκειται για μια βαρετή, «παλαιού τύπου» ξενάγηση, αλλά για μια διαδραστική συζήτηση, όπου όλοι οι συμμετέχοντες (μαθητές, εκπαιδευτικοί, ξεναγός) ανταλλάσσουν απόψεις και οι μαθητές κάνουν ερωτήσεις διαμορφώνοντας το περιεχόμενο της ξενάγησης με θέματα που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ζητήσετε ξεναγό για κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο στο Βόλο, το Πήλιο, τη Λάρισα ή τα Μετέωρα επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ. 6945755600. Email: info@pelionculture.gr.  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΟ... 

Η Γιώτα Πάντου είναι πιστοποιημένη ξεναγός (Αρ.Μητρ.Ξεν.33ΤΑ02321Ε1) του Υπουργείου Τουρισμού. Σπούδασε Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως αρχαιολόγος για αρκετά χρόνια. Η αγάπη της για τα ταξίδια, την έρευνα και τη συγγραφή την οδήγησε στην Αμερική, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Αρχαιολογία της Μεσογείου από το State University of New York at Buffalo. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στην εκπαίδευση διδάσκοντας Λατινικά σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε ιδιωτικά σχολεία στην πολιτεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Βόλο και εργάζεται ως ξεναγός, εκπονώντας μάλιστα ειδικά προγράμματα ξενάγησης για παιδιά. 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Γ΄- ΣΤ΄Δημοτικού

Οι ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού είναι διαδραστικές και διαμορφώνονται μέσα από παιχνίδια παρατηρητικότητας και διάλογο με την ξεναγό. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να περιγράφουν τα μνημεία ή τα εκθέματα ενός μουσείου και να συνδέουν αυτά που βλέπουν με όσα διδάσκονται στο σχολείο για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους. 

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Γυμνασίου

Οι ξεναγήσεις για τους μαθητές Γυμνασίου περιλαμβάνουν ασκήσεις παρατηρητικότητας και φαντασίας και στηρίζονται στη συνεργατικότητα και το διάλογο. Στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις των παιδιών και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να αγαπήσουν το ωραίο στα έργα των ανθρώπων. 

● Ξεναγήσεις σε μαθητές Α' - Γ' Λυκείου

Οι προσφερόμενες ξεναγήσεις σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα κάθε τάξης και κυρίως με το μάθημα της ιστορίας και των αρχαίων. Περιλαμβάνουν διαδραστικές δραστηριότητες και διαμορφώνονται μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία, ασκήσεις παρατηρητικότητας, συνεργατικότητα, και αναστοχασμό. Οι ξεναγήσεις των μαθητών Λυκείου σε μουσεία έχουν σαν κύριο στόχο να ενθαρρύνουν τους μαθητές να αναζητήσουν τη δική τους ερμηνεία και να οδηγηθούν στη δική τους προσωπική ανάγνωση των εκθεμάτων ενός μουσείου.