Κάτω Γατζέα

Ένα χωριό που μεγαλώνει όμορφα

Κάτω Γατζέα

Ένα χωριό που μεγαλώνει όμορφα

Κάτω Γατζέα

Ένα χωριό που μεγαλώνει όμορφα

Κάτω Γατζέα

Ένα χωριό που μεγαλώνει όμορφα

Κάτω Γατζέα

Κάτω Γατζέα

Θέλω να το επισκεφτώ
 

Μια καλοκαιρινή Κυριακή, γύρω στις 9 το βραδάκι, σας προτρέπουμε να κατηφορίσετε το δρόμο για την παραλία της Κάτω Γατζέας. Παρκάρετε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και περάστε με τα πόδια τις μπάρες που εμποδίζουν την κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο. Το ταξίδι σας στον επίγειο παράδεισο αρχίζει από ΄δω.

Καθώς το σκοτάδι θα απλώνεται σιγά σιγά πάνω από το χωριό απολαύσετε τη βόλτα σας σε απόσταση αναπνοής από την ακύμαντη θάλασσα. Πεντακάθαρες αυλές παλιών σπιτιών με μουριές και γιασεμί, όπου ηλικιωμένες γειτόνισες μοιράζονται τα νέα της ημέρας, εγκαταλελειμμένα κτίρια και ελαιαποθήκες άλλων εποχών, ταβέρνες, τσιπουράδικα, νεόχτιστες πολυτελείς αλλά καλαίσθητες βίλες, συνθέτουν ένα αρμονικό και γνήσια ελληνικό τοπίο που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία.

Όταν το σκοτάδι πέσει πάνω από το χωριό καθίστε σε ένα από τα καφέ-μπαρ και απολαύστε μια παγωμένη μπύρα. Θα πιάσετε τον εαυτό σας να μιλάει χαμηλόφωνα. Το τοπίο θα σας ρουφήξει μέσα του. Μικρά φωτάκια στο βουνό θα αρχίσουν να αστράφτουν, τα γύρω βουνά να σχηματίζουν μια προστατευτική αγκάλη που σας κλείνει μέσα της. Το φως του φεγγαριού θα αστράφτει στα ήσυχα νερά. Σκάφη μικρά και μεγάλα, λιγοστοί ντόπιοι βαρκάρηδες πάνε και έρχονται. Πουθενά αλλού στο Πήλιο δεν θα νιώσετε τόσο έντονα ότι βρίσκεστε σε νησί.