Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Η Ιστορία της Θεσσαλίας σε ένα Μουσείο

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Περίοδος διεξαγωγής: 2017-03-01 έως 2019-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας
Θέλω ξενάγηση
 

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2015 αποτελεί μια σύγχρονη όαση πολιτισμού και ιστορίας στην καρδιά της Θεσσαλικής πεδιάδας. Ο διαχρονικός χαρακτήρας των εκθεμάτων του από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ. προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την πορεία της ανθρώπινης παρουσίας στη Θεσσαλία με τρόπο εύκολα κατανοητό και συνάμα συναρπαστικό.

Θέματα όπως η εμφάνιση της κοινωνικής ανισότητας, οι αριστοκρατικές οικογένειες της Θεσσαλίας στην Αρχαϊκή και Κλασική περίοδο, ο ρόλος της γυναίκας στην αρχαία κοινωνία, αθλητισμός και θεάματα, η θρησκεία στην Ελληνιστική εποχή, η γέννηση του Χριστιανισμού, και η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλίας στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας αναλύονται στη διάρκεια της ξενάγησης. Δεν πρόκειται για μια βαρετή «παλαιού τύπου» ξενάγηση αλλά για μια διαδραστική συζήτηση μέσα στο μουσείο όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις με την ξεναγό και να κάνουν ερωτήσεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Λόγω του πλούτου των εκθεμάτων (περισσότερα από 1.500 αντικείμενα) αλλά και του διαχρονικού του χαρακτήρα, το Μουσείο προσφέρεται ιδιαίτερα για θεματικές ξεναγήσεις. Για να προμηθευτείτε τη λίστα με τις θεματικές ξεναγήσεις που προτείνουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pelionculture.gr ή καλέστε το 6945755600.

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα και 30 λεπτά 

Προτεινόμενος αριθμός συμμετεχόντων: 1-30 ενήλικες/παιδιά