Ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Η ιστορία της Θεσσαλίας σε ένα μόνο μουσείο

Ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Περίοδος διεξαγωγής: 2017-03-01 έως 2020-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2015, αποτελεί μια σύγχρονη όαση πολιτισμού και ιστορίας στην καρδιά της Θεσσαλικής πεδιάδας.

Ο διαχρονικός χαρακτήρας των εκθεμάτων, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ., προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει όλη την πορεία της ανθρώπινης παρουσίας στη Θεσσαλία.

Η δημιουργία των πρώτων χωριών, η εμφάνιση της κοινωνικής ανισότητας, η κάθοδος των Θεσσαλών από την Πίνδο στην πεδιάδα, η θέση της γυναίκας στη θεσσαλική κοινωνία, οι αθλητικοί αγώνες και τα θεάματα στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, η γέννηση του Χριστιανισμού, και η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλίας στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι λίγα μόνο από τα θέματα που αναλύονται στη διάρκεια της ξενάγησής μας.

Η ξενάγηση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών αλλά και την ηλικία τους, αν πρόκειται για παιδιά! 

Λόγω του πλούτου των εκθεμάτων (περισσότερα από 1.500 αντικείμενα) αλλά και του διαχρονικού του χαρακτήρα, το Μουσείο προσφέρεται ιδιαίτερα για θεματικές ξεναγήσεις, όπως "Η ζωή της γυναίκας στην αρχαία και νεότερη Θεσσαλία", "Η θρησκεία των θεσσαλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα", κλπ. 

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα και 30 λεπτά 

Η ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε μέρα εκτός Τρίτης από τις 9 πμ - 4 μμ.