Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Η Ιστορία της Θεσσαλίας σε ένα Μουσείο

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Περίοδος διεξαγωγής: 2017-03-01 έως 2020-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που εγκαινιάστηκε μόλις το Νοέμβριο του 2015, αποτελεί μια σύγχρονη όαση πολιτισμού και ιστορίας στην καρδιά της Θεσσαλικής πεδιάδας. Ο διαχρονικός χαρακτήρας των εκθεμάτων, από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ., προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την πορεία της ανθρώπινης παρουσίας στη Θεσσαλία με τρόπο εύκολα κατανοητό και συνάμα συναρπαστικό.

Η εμφάνιση της κοινωνικής ανισότητας, η κάθοδος των Θεσσαλών από την Πίνδο στην πεδιάδα, η θέση της γυναίκας στην Θεσσαλική κοινωνία, οι αθλητικοί αγώνες και τα θεάματα στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, η γέννηση του Χριστιανισμού, και η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλίας στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι λίγα μόνο από τα θέματα που αναλύονται στη διάρκεια της ξενάγησης. Δεν πρόκειται για μια βαρετή «παλαιού τύπου» ξενάγηση, αλλά για μια διαδραστική συζήτηση μέσα στο μουσείο, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις με την ξεναγό και να κάνουν ερωτήσεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Λόγω του πλούτου των εκθεμάτων (περισσότερα από 1.500 αντικείμενα) αλλά και του διαχρονικού του χαρακτήρα, το Μουσείο προσφέρεται ιδιαίτερα για θεματικές ξεναγήσεις. Για να προμηθευτείτε τη λίστα με τις θεματικές ξεναγήσεις που προτείνουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pelionculture.gr ή καλέστε το 6945755600.

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα και 30 λεπτά 

Η ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε μέρα εκτός Τρίτης από τις 9 πμ - 4 μμ. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πριν φύγετε... διαβάστε για την ξενάγησή μας στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: 

https://www.pelionculture.gr/gr/Larisa-Ancient-Theater-Guided-Tour/