Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Περίοδος διεξαγωγής: 2018-03-22 έως 2019-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

Άνοιξη 2019 - Ξεναγήσεις για Παιδιά

#1 - Μετά την Εποχή των Παγετώνων: Νέες Ευκαιρίες & Νέο Ξεκίνημα (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου)

Αυτή η ξενάγηση σχεδιασμένη ειδικά για παιδιά διαπραγματεύεται την ανθρώπινη παρουσία στον κόλπο του Βόλου μετά την Εποχή των Παγετώνων. Μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία και ασκήσεις παρατηρητικότητας, τα παιδιά ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή στα πρώτα χωριά των ανθρώπων και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να κατανοήσουν την τέχνη και την αρχιτεκτονική της εποχής. Η ξεναγός με κατάλληλες ερωτήσεις ενθαρρύνει τα παιδιά να αναζητήσουν τη δική τους ερμηνεία και να οδηγηθούν στη δική τους προσωπική ανάγνωση των εκθεμάτων του μουσείου.

Διάρκεια: 1 ώρα

#2 - Χτίζουμε Μαζί Παιδικές Αναμνήσεις (στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα)

Μια ξενάγηση απολαυστική ειδικά για τα παιδιά που αγαπούν τις κατασκευές και τις καλογυαλισμένες μηχανές των εργοστασίων. Απολαμβάνοντας την περιήγηση στο εργοστάσιο-μουσείο, με τον υπαίθριο χώρο επεξεργασίας του πηλού και τα μεγάλα «τηγάνια», το λεβητοστάσιο με τις τρεις ατμομηχανές και τον τεράστιο μύλο, και τους ατελείωτους διαδρόμους των ξηραντηρίων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διασκεδαστικό τρόπο τη διαδικασία παραγωγής κεραμιδιών και τούβλων στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Οι διαδραστικές μακέτες και στο τέλος της διαδρομής ο τεράστιος κλίβανος Hoffman που θυμίζει λαβύρινθο θα συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους!

Διάρκεια: 1 ώρα

Όλες οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Οι Ξεναγήσεις για Παδιά μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά (10 πμ - 3 μμ) εκτός Τρίτης.