Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Περίοδος διεξαγωγής: 2018-03-22 έως 2020-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 | Ξεναγήσεις για Παιδιά

#1 - Μετά την Εποχή των Παγετώνων: Νέες Ευκαιρίες & Νέο Ξεκίνημα (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου)

Πώς άλλαξε η ζωή των ανθρώπων όταν έλιωσαν οι τελευταίοι πάγοι πριν από 12.000 περίπου χρόνια; Μέσα από διάλογο, επιχειρηματολογία και ασκήσεις παρατηρητικότητας, τα παιδιά ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή στα πρώτα χωριά των ανθρώπων και χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να κατανοήσουν την τέχνη, τα εργαλεία, τις διατροφικές συνήθειες και τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων της Νεολιθικής εποχής. Η ξεναγός με κατάλληλες ερωτήσεις ενθαρρύνει τα παιδιά να αναζητήσουν τη δική τους ερμηνεία και να οδηγηθούν στη δική τους προσωπική ανάγνωση των εκθεμάτων του μουσείου.

Διάρκεια: 1 ώρα

#2 - Χτίζουμε Μαζί Παιδικές Αναμνήσεις (στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα)

Μια απολαυστική ξενάγηση ειδικά για τα παιδιά που αγαπούν τις κατασκευές και τις καλογυαλισμένες μηχανές των εργοστασίων. Απολαμβάνοντας την περιήγηση στο εργοστάσιο-μουσείο, με τον υπαίθριο χώρο επεξεργασίας του πηλού και τα μεγάλα «τηγάνια», το λεβητοστάσιο με τις τρεις ατμομηχανές, τον τεράστιο μύλο, και τους ατελείωτους διαδρόμους των ξηραντηρίων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διασκεδαστικό τρόπο τη διαδικασία παραγωγής κεραμιδιών και τούβλων στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Οι διαδραστικές μακέτες και στο τέλος της διαδρομής ο τεράστιος κλίβανος Hoffman που θυμίζει λαβύρινθο θα συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους!

Διάρκεια: 1 ώρα

#3 - Μαγευτικό Ταξίδι στο Πήλιο (σημείο εκκίνησης ο Σταθμός του Τρένου στα Άνω Λεχώνια)

Ανεβείτε στο «Μουτζούρη» το μικρό τρενάκι του Πηλίου, και απολαύστε τη διαδρομή στο βουνό των Κενταύρων. Μικροί μεγάλοι θα μαγευτείτε από τις γρήγορες εναλλαγές τοπίου και τη θέα στις ήσυχες αμμουδιές και τα καταπράσινα φαράγγια. Η ξεναγός σας θα εξηγήσει όλα όσα βλέπετε (πηλιορείτικα αρχοντικά, το Μουσείο Ελιάς, παλιά κτιστά γεφύρια, κ.ά.), θα σας θυμίσει τους αρχαίους μύθους του Πηλίου, και θα μοιραστεί μαζί σας την ιστορία του Μουτζούρη και τη σημασία του για τους ντόπιους. Φτάνοντας στις Μηλιές, απολαύστε την ξενάγηση στο σταθμό του τρένου και την εκκλησία των Ταξιαρχών (18ος αι.) με τα αρχιτεκτονικά μυστικά και τις σπάνιες αγιογραφίες.  

Διάρκεια: 3 ώρες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν εισιτήρια για το τρενάκι. Κόστος διαδρομής με επιστροφή 10 ευρώ για παιδιά (ηλικίας 4-12) και 18 ευρώ για ενήλικες. Κόστος μονής διαδρομής 6 ευρώ για παιδιά και 10 για ενήλικες. Εάν επιθυμείτε μπορούμε να διαθέσουμε ταξί ή μικρό λεωφορείο για να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης οδικώς.   

Όλες οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.