Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Ξεναγήσεις για Παιδιά

Περίοδος διεξαγωγής: 2022-01-01 έως 2022-02-28
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2022 ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (6-14 ετών) 

1. Περιπέτεια στην Αρχαιόπολη (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου)

Αυτή η ξενάγηση είναι βασισμένη στο βιβλίο Αρχαιόπολη ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ Μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από την αρχαιότητα (Εκδόσεις Κοντύλι) και απευθύνεται στους μικρούς φίλους που έχουν διαβάσει το βιβλίο.

Οι ήρωες της Αρχαιόπολης ζωντανεύουν στο μουσείο και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς ήταν η σφραγίδα της Αρπίνας, το κουκλάκι της Ηπιόνης, ο θησαυρός του Θεότιμου, η ταβέρνα της Αριστώς, ο αμφορέας-βραβείο του Τιμοσθένη και άλλα πολλά αρχαία αντικείμενα.

Τα παιδιά συνομιλούν με τη συγγραφέα-ξεναγό και με αφορμή τα αρχαιολογικά παραμύθια μαθαίνουν με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο για τα νεολιθικά χωριά, τον γάμο στα κλασικά χρόνια, τους αθλητικούς αγώνες, την αρχαία διατροφή, τη ζωή στην αρχαία πόλη της Δημητριάδας. 

Διάρκεια: 1 ώρα.

Για να προμηθευτείτε την Αρχαιόπολη επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Κοντύλι: https://kondyli.gr/archaiopoli-volos-pelio/.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους ενήλικες συνόδους η είσοδος στο μουσείο είναι 2 ευρώ. Τα παιδιά δεν πληρώνουν είσοδο. Η ξενάγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί καθημερινά εκτός Τρίτης.

2. Μυστήρια και Ανακαλύψεις στο Μουσείο (στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου)

Το μουσείο γίνεται χώρος εξερεύνησης και περιπέτειας.

Στη διάρκεια της περιήγησής μας στο μουσείο θα συναντήσουμε δώδεκα περίεργα και αινιγματικά αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά των πιο σημαντικών περιόδων του αρχαίου μας πολιτισμού (από τη νεολιθική μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή), τα οποία ξεδιπλώνουν διάφορες πτυχές της ζωής των ανθρώπων, όπως θρησκεία, αθλητισμός, γάμος, θάνατος, διατροφή.

Τα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν τι είναι το κάθε αντικείμενο και πώς χρησιμοποιούνταν και ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν τη σωστή απάντηση μόνα τους. 

Διάρκεια: 1 ώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους ενήλικες συνόδους η είσοδος στο Μουσείο είναι 2 ευρώ. Τα παιδιά δεν πληρώνουν είσοδο. Η ξενάγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί καθημερινά εκτός Τρίτης. 

3. Χτίζουμε μαζί παιδικές αναμνήσεις (στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα)

Μια απολαυστική ξενάγηση ειδικά για τα παιδιά που αγαπούν τις κατασκευές και τις καλογυαλισμένες μηχανές των εργοστασίων. 

Η  περιήγησή μας στο μουσείο ξεκινάει στον μεγάλο υπαίθριο χώρο του παλιού εργοστασίου, όπου τα παιδιά ενθουσιάζονται με το ατμοκίνητο τρενάκι που κάποτε μετέφερε χώμα, τα μεγάλα "τηγάνια" όπου γινόταν η υγρή επεξεργασια του πηλού, τις μηχανές καθαρισμού του χώματος και τη μεγάλη ανηφορική πλατφόρμα με τα βαγονέτα. 

Στο εσωτερικό του μουσείου, διαδραστικές μακέτες που μπορούν να ενεργοποιούν τα ίδια τα παιδιά ζωντανεύουν τον κόσμο του εργοστασίου. Αφού θέσουμε σε λειτουργία τον κυλιόμενο ιμάντα που μεταφέρει χώμα στον τεράστιο μύλο του πηλού, θα περιηγηθούμε στο λεβητοστάσιο με τις τρεις ατμομηχανές και τους ατελείωτους διαδρόμους των ξηραντηρίων και θα περπατήσουμε μέσα στον οβάλ κλίβανο Hoffman που μοιάζει με λαβύρινθο. 

Στο τέλος της ξενάγησης, τα παιδιά θα είναι σε θέση να διηγηθούν μόνα τους τη διαδικασία παραγωγής βήμα βήμα. Όμορφα παιχνίδια και άλλα χρηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την παραγωγή του εργοστασίου διατίθενται προς πώληση στην έξοδο.

Διάρκεια: 45 - 50 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους ενήλικες συνόδους η είσοδος στο μουσείο είναι 4 ευρώ. Τα παιδιά δεν πληρώνουν είσοδο. Η ξενάγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί καθημερινά εκτός Τρίτης. 

4. Κυνήγι Θησαυρού στο Απαγορευμένο Δάσος (κοντά στην Πορταριά) 

Ο Χάρυ Πότερ και οι μαθητές του Χόγκουαρτς δεν επιτρέπεται να μπουν στο Απαγορευμένο Δάσος για να δουν τους Κενταύρους, εσύ όμως μπορείς να περπατήσεις το «επίσημο» Μονοπάτι των Κενταύρων στο Πήλιο και να αναζητήσεις τα αντικείμενα του θησαυρού. Αν καταφέρεις να φτάσεις στο τέρμα του μονοπατιού και να βρεις όλα τα αντικείμενα που θα σου ζητηθούν, θα ανταμειφθείς με αυτοκόλλητα!

Αυτή η ξενάγηση έχει σχεδιαστεί για οικογένειες που αγαπούν τη φύση και θέλουν να διασκεδάσουν διασχίζοντας ένα πανέμορφο ορεινό μονοπάτι μέτριας δυσκολίας.

Διάρκεια: 1 ώρα

5. Το Πήλιο μέσα από το τρενάκι (σημείο εκκίνησης ο σταθμός του τρένου στα Άνω Λεχώνια) 

Ανεβείτε στον «Μουτζούρη» το μικρό τρενάκι του Πηλίου και απολαύστε τη διαδρομή στο βουνό των Κενταύρων.

Μικροί μεγάλοι θα μαγευτείτε από τις γρήγορες εναλλαγές του τοπίου, τα τρεχούμενα νερά, τη θέα στις ήσυχες αμμουδιές και τα καταπράσινα φαράγγια. Η ξεναγός σας θα εξηγήσει όλα όσα βλέπετε (πηλιορείτικα αρχοντικά, το Μουσείο Ελιάς, παλιά κτιστά γεφύρια, κ.ά.), θα σας θυμίζει τους αρχαίους μύθους του Πηλίου, και θα μοιραστεί μαζί σας την ιστορία του Μουτζούρη και τη σημασία του για το Πήλιο και τους ανθρώπους του.

Φτάνοντας στις Μηλιές, απολαύστε την ξενάγηση στο σταθμό του τρένου και την εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών (18ος αι.) με τα αρχιτεκτονικά μυστικά και τις σπάνιες αγιογραφίες.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για το τρενάκι. Το κόστος της διαδρομής με επιστροφή είναι 10 ευρώ για παιδιά και 18 ευρώ για ενήλικες (κόστος μονής διαδρομής 6 ευρώ για παιδιά και 10 ευρώ για ενήλικες). Εάν επιθυμείτε, μπορούμε να διαθέσουμε ταξί ή μικρό λεωφορείο για να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης οδικώς. 

* Όλες οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών. Στη διάρκεια των ξεναγήσεων όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα ως μέσο προφύλαξης από τον Covid-19.