Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε το Φθινόπωρο του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώνε οι ντόπιοι αυτόν τον καιρό; Σε ποια εστιατόρια σχηματίζονται ουρές; Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα πιο ΗΟΤ και δημοφιλή εστιατόρια για το Φθινόπωρο 2022 στον Βόλο και το Πήλιο

1. Brighton Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο (#1 πέρυσι)

Σε μια πόλη όπου η γαστρονομική σκηνή καθορίζεται από τα τσιπουράδικα, το Brighton που καμία σχέση δεν έχει με το τσίπουρο, ήρθε για να μείνει στην κορυφή των προτιμήσεων! Η δημιουργικότητα και το ταλέντο των ανθρώπων που μαγειρεύουν στην ανοικτή κουζίνα του είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητη. Εδώ, τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα «πειράζονται» και απογειώνονται γευστικά και οι χορτοφαγικές επιλογές κερδίζουν το ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων που αγαπούν το κρέας. 

2. Ουζερί Καρακατσάνης (νέα εισαγωγή)

Ο Έλληνας MasterChef Τιμολέων Διαμαντής επιστρέφει στις ρίζες του, στη Νέα Ιωνία, για να κάνει εκείνο που γνωρίζει καλύτερα. Στο ανακαινισμένο "Ουζερί Καρακατσάνης" ετοιμάζει βολιώτικες και πηλιορείτικες γεύσεις, όλες αυθεντικές και χειροποίητες με θαλασσινά που ψήνονται στα κάρβουνα. Ανοικτά μόνο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα!  

3. Αχινός (νέα εισαγωγή)

Το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης (1883) είναι φέτος στις δόξες του. Στη σκιά του λόφου της Γορίτσας, η απλωσιά της Αύρας και η μακραίωνη ιστορία της, τα τραπέζια πάνω στην άμμο, η προθυμία των παιδιών στο σέρβις να εξυπηρετήσουν τον κόσμο γρήγορα και με ευγένεια, και η θέα στο λιμάνι του Βόλου και το ηλιοβασίλεμα φτάνουν και με το παραπάνω για μία ευχάριστη γαστρονομική εμπειρία.  

4. Αχίλλειον Φουαγιέ (#3 περύσι) 

Σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της παραλίας οι Βολιώτες απολαμβάνουν τον ήλιο, τη θάλασσα και προσεγμένα πιάτα όλες τις ώρες της μέρας. Στο Αχίλλειο το brunch γίνεται επιτέλους αγαπημένη συνήθεια και ο καφές μπορεί να συνοδευτεί με πανέμορφα open-faced σάντουιτς. Καλομαγειρεμένα steaks, burgers και πιάτα με ζυμαρικά θα σας χορτάσουν, αν και θα πρέπει σίγουρα να αφήσετε χώρο για επιδόρπιο. Τα γλυκά τους αλλάζουν σχεδόν καθημερινά και είναι θεϊκά.

5. Λέπι Τσίπουρο & Μεζές (#4 πέρυσι)

Αν και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλίας δίπλα σε άλλα τουριστικά τσιπουράδικα, το Λέπι διαφέρει από τους ανταγωνιστές του. Ποιοτικοί μεζέδες, γρήγορο και φιλικό σέρβις. Τα τραγανά φιλετάκια γαύρου, το καπνιστό σκουμπρί, και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινο πιπέρι σερβίρονται στα πρώτα τσίπουρα και θα σας ανοίξουν την όρεξη για έναν ακόμη «γύρο».

6. Η Πλατεία μας (νέα εισαγωγή)

Στην όμορφη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας οι ιδοκτήτες μαγειρεύουν με κέφι και μεράκι και κάθε Κυριακή μεσημέρι γίνεται χαμός για τα ψητά κρέατα που ετοιμάζουν στη σούβλα (αρνάκι, χοιρινό και πρόβειο κοντοσούβλι). Δοκιμάστε όμως και τα μαγειρευτά τους, και κυρίως το σπετζοφάι τους, ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει φέτος στο Πήλιο.   

7. Πλαγίως All Day Restaurant Bar (#2 πέρυσι)

Εδώ φέρνουν οι Βολιώτες τους φίλους τους όταν θέλουν να κεράσουν. Ωραία κοκτέιλ, μεγάλες νόστιμες σαλάτες, μισές μερίδες σε αρκετά πιάτα στη μισή τιμή, και ο πιο βελούδινος ταραμάς που έχετε φάει ποτέ σαν καλωσόρισμα. Το μενού μένει σταθερό εδώ και χρόνια και είναι περιορισμένο αλλά επιλεγμένο προσεκτικά.

8. Μεζέν (#5 πέρυσι)

Το σέρβις είναι κάπως αργό, οι μερίδες μίκρυναν και η ποικιλία περιορίστηκε τον τελευταίο καιρό. Παρόλα αυτά οι ντόπιοι ακόμη μαζεύονται στο στενάκι για ένα τραπέζι στο Μεζέν που κέρδισε πολλά γαστρονομικά βραβεία στο παρελθόν και ανέβασε τα γαστρονομικά στάνταρντς στα τσιπουράδικα της πόλης. Σίγουρα το βραβείο για το πιο νόστιμο ψημένο ψωμί ανήκει στο Μεζέν.

9. Το Σαλκίμι (#7 πέρυσι)

Με επιρροές από την ανατολίτικη κουζίνα, Το Σαλκίμι τιμά την ιστορία και την κουλτούρα των μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στα δυτικά της πόλης του Βόλου στη δεκαετία του 1920. Ακόμη και το σπάνιο όνομα του εστιατορίου είναι η μικρασιατική ονομασία του αναρριχώμενου φυτού γλυσίνα. Χουνκιάρ μπεγιεντί και πηλιορείτικο σπετζοφάι σερβίρονται εδώ στο ίδιο τραπέζι. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε είναι μια Κυριακή μεσημέρι.  

10. Κάρδαμο Μεζεδοπωλείον (νέα εισαγωγή)

Στην άκρη της Μακρινίτσας το Κάρδαμο προσφέρει θαλπωρή, όμορφη θέα και αρκετά νόστιμα πιάτα. Μην περιμένετε όμως γαστρονομικά θαύματα. Ο χώρος πάντως είναι προσεγμένος και οι Βολιώτες το έχουν αγαπήσει ώστε να είναι πλέον δύσκολο να βρει κανείς τραπέζι.