Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώμε την Άνοιξη του 2022;

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο

Πού τρώνε οι ντόπιοι αυτόν τον καιρό; Σε ποια εστιατόρια σχηματίζονται ουρές; Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα πιο ΗΟΤ και δημοφιλή εστιατόρια για το Καλοκαίρι 2022 στον Βόλο και το Πήλιο

1. Brighton Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο (#1 πέρυσι)

Πέρυσι ήταν δύσκολο να βρει κανείς τραπέζι στο μικρό και ανεπιτήδευτο μεζεδοπωλείο της οδού Κροκίου. Φέτος, όμως, το Brighton μεγάλωσε, φόρεσε τα καλά του και μας υποδέχεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα στα Παλιά Βόλου. Σε μια πόλη όπου η γαστρονομική σκηνή καθορίζεται από τα τσιπουράδικα, το Brighton μένει σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων των Βολιωτών. Η δημιουργικότητα και το ταλέντο των ανθρώπων που μαγειρεύουν στην κουζίνα του είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητη. Εδώ, τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα «πειράζονται» και απογειώνονται γευστικά και οι χορτοφαγικές επιλογές κερδίζουν το ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων που αγαπούν το κρέας.

2. Αχίλλειον Φουαγιέ (νέα εισαγωγή) 

Σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της παραλίας οι Βολιώτες απολαμβάνουν φέτος τον ήλιο, τη θάλασσα και προσεγμένα πιάτα όλες τις ώρες της μέρας. Στο Αχίλλειο το brunch γίνεται επιτέλους αγαπημένη συνήθεια και ο καφές μπορεί να συνοδευτεί με πανέμορφα open-faced σάντουιτς. Καλομαγειρεμένα steaks, burgers και πιάτα με ζυμαρικά θα σας χορτάσουν, αν και θα πρέπει σίγουρα να αφήσετε χώρο για επιδόρπιο. Τα γλυκά τους αλλάζουν σχεδόν καθημερινά και είναι θεϊκά.  

3. Αύρα Εξοχικό Κέντρο (νέα εισαγωγή)

Το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης (1883) είναι φέτος στις δόξες του. Στη σκιά του λόφου της Γορίτσας, η απλωσιά της Αύρας και η μακραίωνη ιστορία της, τα τραπέζια πάνω στην άμμο, η προθυμία των παιδιών στο σέρβις να εξυπηρετήσουν τον κόσμο γρήγορα και με ευγένεια, και η θέα στο λιμάνι του Βόλου και το ηλιοβασίλεμα φτάνουν και με το παραπάνω για μία ευχάριστη γαστρονομική εμπειρία.  

4. Λέπι Τσίπουρο & Μεζές (#3 πέρυσι)

Αν και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλίας δίπλα σε άλλα τουριστικά τσιπουράδικα, το Λέπι διαφέρει από τους ανταγωνιστές του. Ποιοτικοί μεζέδες, γρήγορο και φιλικό σέρβις. Τα τραγανά φιλετάκια γαύρου, το καπνιστό σκουμπρί, και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινο πιπέρι σερβίρονται στα πρώτα τσίπουρα και θα σας ανοίξουν την όρεξη για έναν ακόμη «γύρο».

5. Κρίτσα Γαστρονομικό Ξενοδοχείο (#6 πέρυσι)

Το πιο γνωστό εστιατόριο του Πηλίου συνεχίζει σταθερά να γεμίζει από κόσμο. Οι πιο νόστιμες πίτες σε όλη την περιοχή φτιάχνονται εδώ. Μενού σχετικά μικρό με γενναίες μερίδες, νόστιμες σαλάτες εποχής και αρκετά παραδοσιακά πιάτα. Τα λουκάνικα τους πάντως χρειάζονται βελτίωση, καθώς δεν θυμίζουν τις γνωστές πηλιορείτικες γεύσεις. 

6. Πλαγίως All Day Restaurant Bar (#2 πέρυσι)

Εδώ φέρνουν οι Βολιώτες τους φίλους τους όταν θέλουν να κεράσουν. Ωραία κοκτέιλ, μεγάλες νόστιμες σαλάτες, μισές μερίδες σε αρκετά πιάτα στη μισή τιμή, και ο πιο βελούδινος ταραμάς που έχετε φάει ποτέ σαν καλωσόρισμα. Το μενού μένει σταθερό εδώ και χρόνια και είναι περιορισμένο αλλά επιλεγμένο προσεκτικά.

7. Περόνιο (#9 πέρυσι)

Ένα παλιό παραθαλάσσιο σπιτάκι δίπλα στο ξενοδοχείο Valis ανακαινίστηκε όμορφα και στέγασε το καινούριο εστιατόριο της Αγριάς. Ανάλογα με τον καιρό μπορεί κανείς να καθίσει δίπλα στη θάλασσα, στη στεγασμένη αυλή ή μέσα στην καλόγουστη σάλα. Οι ντόπιοι το αγάπησαν αμέσως για την καλαισθησία του και στη συνέχεια για τα καλομαγειρεμένα του πιάτα.

8. Μεζέν (#5 πέρυσι)

Το σέρβις είναι κάπως αργό, οι μερίδες μίκρυναν και η ποικιλία περιορίστηκε τον τελευταίο καιρό. Παρόλα αυτά οι ντόπιοι ακόμη μαζεύονται στο στενάκι για ένα τραπέζι στο Μεζέν που κέρδισε πολλά γαστρονομικά βραβεία στο παρελθόν και ανέβασε τα γαστρονομικά στάνταρντς στα τσιπουράδικα της πόλης. Σίγουρα το βραβείο για το πιο νόστιμο ψημένο ψωμί ανήκει στο Μεζέν.

9. Το Σαλκίμι (#7 πέρυσι)

Με επιρροές από την ανατολίτικη κουζίνα, Το Σαλκίμι τιμά την ιστορία και την κουλτούρα των μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στα δυτικά της πόλης του Βόλου στη δεκαετία του 1920. Ακόμη και το σπάνιο όνομα του εστιατορίου είναι η μικρασιατική ονομασία του αναρριχώμενου φυτού γλυσίνα. Χουνκιάρ μπεγιεντί και πηλιορείτικο σπετζοφάι σερβίρονται εδώ στο ίδιο τραπέζι. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε είναι μια Κυριακή μεσημέρι.  

10. Δρυάδων Γεύσεις (#8 πέρυσι)

Ντόπια εποχικά υλικά, καλομαγειρεμένα στη γάστρα κρεατικά που λιώνουν στο στόμα και ένα ισορροπημένο μενού με επιλογές για όλους. Οι ιδιοκτήτες αγαπούν αυτό που κάνουν και φαίνεται. Τα πιο νόστιμα λαχανικά στο γκριλ και το κορυφαίο ίσως μπουμπάρι στο Πήλιο παντρεύονται με καταπληκτική θέα και αυθεντικότητα.