Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

Διακοπές Στο Πήλιο Με Παιδιά

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. Να τι μπορείτε να κάνετε: 

1. «Μουτζούρης» Το Τρενάκι του Πηλίου 

Ανεβείτε στο πιο αγαπημένο τρενάκι της χώρας και κυλήστε απαλά στις ράγες του στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων. Ο «Μουτζούρης», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, θα σας μεταφέρει από τα Άνω Λεχώνια στις Μηλιές (και πίσω). Στις Μηλιές θα έχετε τρεις ώρες στη διάθεσή σας πριν την επιστροφή. Περπατήστε μέχρι την πλατεία (15 λεπτά περπάτημα σε ανηφορικό μονοπάτι) για φαγητό και παιχνίδι στην παιδική χαρά του χωριού.  

2. Κυνήγι Θησαυρού στη φύση

Η ομάδα του Pelion Culture προσφέρει δραστηριότητες και ξεναγήσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά

3. Πεζοπορία  στο Βουνό των Κενταύρων

Το Πήλιο έχει δεκάδες μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους. Τρεχούμενα δροσερά νερά από κρυστάλλινες πηγές θα σας ξεδιψάσουν στη διαδρομή.

4. Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

Αληθινές μηχανές εργοστασίου, διαδραστικές μακέτες, βίντεο, και ένας τεράστιος κλίβανος που θυμίζει λαβύρινθο, θα συνεπάρουν τους μικρούς φίλους και θα τους ταξιδέψουν στη βιομηχανική παραγωγή του Βόλου στα μέσα του 20ου αι. Το πωλητήριο του Mουσείου Τσαλαπάτα διαθέτει επίσης πρωτότυπα είδη δώρων και παιχνίδια.

5. Θερινά / Χειμερινά Σπορ

Οι περισσότερες παραλίες του Πηλίου είναι φιλικές για τα παιδιά. Νοικιάστε ένα θαλάσσιο ποδήλατο, δώστε τους μια αποχή και αφήστε τα να εξερευνήσουν! Αν βρίσκεστε στο Πήλιο το χειμώνα, τότε το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια είναι ο απόλυτος προορισμός. Οι εκπαιδευτές σκι αναλαμβάνουν να διδάξουν στα παιδιά πώς να κάνουν σκι με ασφάλεια, ενώ εσείς απολαμβάνετε το βουνό και τη θέα σε δύο θάλασσες, τον Παγασητικό και το Αιγαίο!

6. Βόλτα με άλογα

Στην αρχαιότητα η Θεσσαλία ήταν γνωστή για τα άλογά της και το Πήλιο κατοικούνταν από τους Κενταύρους, μυθικά όντα με ανθρώπινο σώμα και πόδια αλόγου. Αν αγαπάτε την ιππασία, τότε ετοιμαστείτε για απολαυστικές περιηγήσεις με άλογα στις Μηλιές Πηλίου.

7. Περίπατος στην παραλία του Βόλου

Δύο χιλιόμετρα χωρίς αυτοκίνητα θα δώσουν χαρά στα παιδιά αλλά και σε εσάς. Πίσω από την εκκλησία του Αγίου Κων/νου μια προσεγμένη παιδική χαρά θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ εσείς απολαμβάνετε μεζέδες στα διπλανά τσιπουράδικα. 

8. Νεολιθικός Οικισμός Διμηνίου

Ένας ανοιχτός υπαίθριος χώρος με θέα στην πόλη του Βόλου και ιστορία χιλιάδων ετών θα εξάψει τη φαντασία των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν για τις πρώτες αγροκτηνοτροφικές κοινότητες της Ευρώπης εξερευνώντας τα σπίτια του νεολιθικού χωριού.

9. Η Αργώ 

Κάθε καλοκαίρι η αναπαράσταση της Αργούς επιστρέφει στο φυσικό της χώρο, το λιμάνι του Βόλου. Δεν αποτελεί μόνο ένα υπέροχο σημείο για οικογενειακή φωτογραφία, αλλά δίνει επιπλέον την αφορμή να μιλήσετε στα παιδιά για την Ελληνική Μυθολογία και την ιστορία του Ιάσονα και των Αργοναυτών.

10. Μαζεύουμε τα δικά μας: Βότανα, μανιτάρια, κάστανα

Ανάλογα με το ποια εποχή επισκέπτεστε το Πήλιο, μπορείτε να μαζέψετε μαζί με τη οικογένειά σας τα δικά σας βότανα (ρίγανη, θυμάρι), μανιτάρια και κάστανα στα πυκνόφυτα δάση του βουνού. Η εμπειρία που θα μοιραστείτε με τα παιδιά θα σας μείνει αξέχαστη και θα σας δώσει την ευκαιρία να τους μιλήσετε για την υγιεινή διατροφή.

***************************************************************************

Πριν φύγετε ρίξτε μια ματιά στις Ξεναγήσεις για Παιδιά