Αγριά

Στην αγκαλιά της φύσης

Αγριά

Στην αγκαλιά της φύσης

Αγριά

Αγριά

Θέλω να το επισκεφτώ
 

Δεν υπάρχει άλλο χωριό στο Πήλιο που να έχει αλλάξει τόσο δραματικά στα τελευταία 15 χρόνια όσο η Αγριά. Πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, επώνυμα καφέ-μπαρ, καταστήματα διαφόρων ειδών, σούπερ μάρκετ μεγάλων αλυσίδων, ιατρεία, μετέτρεψαν το μικρό ψαροχώρι σε τουριστικό προορισμό και επέφεραν σημαντική αύξηση του πληθυσμού. Πράγματι, επτά μόνο χιλιόμετρα ανατολικά του Βόλου, η Αγριά είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της μονοκατοικίας, της γειτονιάς, της αυλής, και της θάλασσας.

Γνωστή σε όλους για τα αναψυκτικά ΕΨΑ που παράγονται εδώ, η Αγριά έχει να προσφέρει κάτι όμορφο σε κάθε επισκέπτη. Οι Βολιώτες την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές βραδινές εξόδους τους και για ένα γρήγορο μπάνιο στη θάλασσα τις καθημερινές. Οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς έρχονται για Σαββατοκύριακο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και έχουν την Αγριά ως βάση για τις αποδράσεις τους στο Πήλιο και το νυχτερινό Βόλο. Οι ξένοι τουρίστες τη χρησιμοποιούν ως κέντρο ανεφοδιασμού μετρητών και τροφίμων πριν αναχωρήσουν με το τροχοκινούμενο για κάποια απομακρυσμένη παραλία στο Ανατολικό Πήλιο.  

Για να νιώσεις όμως την πραγματική ομορφιά της Αγριάς πρέπει να την περπατήσεις από τη μια της άκρη μέχρι την άλλη, δίπλα στη θάλασσα μέχρι το Σουτραλί. Να χαζέψεις τους αμέτρητους αχινούς, να παίξεις με τα καβουράκια που γυροβολάνε στα πεζούλια, να μυρίσεις το θαλασσινό αεράκι και τη φρέσκια σαρδέλα που ψήνεται κάπου κοντά, να ακούσεις το κύμα να ξετυλίγεται δίπλα σου πότε απαλά και πότε με ορμή. Λίγο πριν φτάσεις στο Σουτραλί σήκωσε το βλέμμα στην πλάτη του χωριού, στα βουνά και τους απόκρεμνους βράχους στην κορυφή. Κοίτα μέχρι πέρα στο λόφο της Γορίτσας που αγκαλιάζει τον κόλπο της Αγριάς και απέναντι στον Καντήραγα που ξεδιπλώνεται απαλά μέχρι το Αγκίστρι. Μέσα σε αυτή την αγκαλιά της φύσης βρίσκεται η Αγριά κι αλλάζει, χρόνο με το χρόνο, γρήγορα και δυναμικά, όπως αλλάζουμε και εμείς.