Τι να αποφύγετε στο Πήλιο

Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο
Τι να αποφύγετε στο Πήλιο

Τι να αποφύγετε στο Πήλιο

1. Μην εμπιστευτείτε ότι εκεί που θα πάτε θα βρείτε ΑΤΜ. Το κοντινότερο μπορεί να είναι μια ώρα δρόμο μακριά και σίγουρα δεν θα βρείτε ΑΤΜ δίπλα στις παραλίες του νοτιοανατολικού Πηλίου. Η Αγριά, η Πορταριά, οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα και η Ζαγορά διαθέτουν ΑΤΜ, αλλά τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές πολλές φορές αδειάζουν από χρήματα γρήγορα.

2. Τα Σαββατοκύριακα και το πρώτο μισό του Αυγούστου αποφύγετε τις μικρές, αν και πανέμορφες, παραλίες όπως η Φακίστρα ή ο Μυλοπόταμος. Θα δυσανασχετήσετε από τον πολύ κόσμο. Υπάρχουν δεκάδες άλλες μεγάλες παραλίες στο Ανατολικό Πήλιο που απλώνονται στο Αιγαίο για χιλιόμετρα, όπως η Ξυνόβρυση, οι Άγιοι Σαράντα, ο Αη-Γιάννης, το Χορευτό. Εκεί υπάρχει χώρος για όλους!

3. Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Μακρυνίτσα το Σαββατοκύριακο, στις γιορτές ή μια μέρα με κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, τότε μη διανοηθείτε καν να οδηγήσετε μέχρι το μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού. Θα είναι απλά γεμάτο και θα χρειαστεί να κάνετε αναστροφή – κάτι που θα δυσκολέψει και εσάς και τους υπόλοιπους οδηγούς. Αφήστε το αυτοκίνητό σας μακριά έξω από το χωριό και απολαύστε το περπάτημα.

4. Το καλοκαίρι αν μένετε στον Βόλο ή κατευθύνεστε προς το Ανατολικό Πήλιο από τον παραλιακό δρόμο της Αγριάς μην ξεκινήσετε για τη θάλασσα γύρω στις 11-12, ειδικά αν πρόκειται για Σαββατοκύριακο. Θα συναντήσετε φοβερή κίνηση. Επίσης, μετά το μπάνιο αν επιστρέφετε προς Βόλο μεταξύ 8-9 το βράδυ θα έχετε το ίδιο πρόβλημα. Με λίγα λόγια, μην κάνετε ότι ακριβώς κάνουν χιλιάδες άλλοι. Αλλάξτε λίγο το πρόγραμμά σας σε σχέση με την ώρα και θα απολαύσετε πολλά περισσότερα.  

5. Τις καλοκαιρινές ημέρες με ισχυρούς ανέμους (ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του Αυγούστου) καλό είναι να αποφύγετε τις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου. Το κύμα είναι πιθανό να μην σας αφήσει να μπείτε καν στη θάλασσα. Αντίθετα, απολαύστε τα πάντα ήσυχα νερά του Παγασητικού.

6. Μην τρέχετε όταν οδηγείτε! Στους στενούς δρόμους του Πηλίου οι χωρικοί πολλές φορές περπατούν στη μέση του δρόμου. Χαλαρώστε και απολαύστε μέσα από το αυτοκίνητό σας την ομορφιά του βουνού των Κενταύρων.