Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο
Πού τρώνε οι ντόπιοι αυτόν τον καιρό; Σε ποια εστιατόρια σχηματίζονται ουρές; Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα πιο ΗΟΤ και δημοφιλή εστιατόρια για τον ΧΕΙΜΩΝΑ 2025-26 στον Βόλο και το Πήλιο:
1. Μεζέν (#5 πέρυσι)
Μετά από ένα διάστημα αναζήτησης του χαμένου εαυτού του, το Μεζέν ξανακάθισε στον θρόνο του. Η πρωτοτυπία στα πιάτα του είναι ανεπανάληπτη, όπως και η ποικιλία των γεύσεων. Δεν είναι οικονομικό τσιπουράδικο αλλά τραπέζι εδώ θα βρείτε πολύ δύσκολα. Αν είστε τυχεροί, θα απολαύσετε θαλασσινά όπως πουθενά αλλού στον Βόλο.
2. Τα Μαγειράκια (#1 πέρυσι)
Ο Άγιος Βλάσιος, ένα χωριό άγνωστο στους περισσότερους επισκέπτες του Πηλίου, έχει μετατραπεί σε γαστρονομικό προορισμό. Η γαστρονομική εμπειρία στα Μαγειράκια είναι μία απόλαυση από την αρχή μέχρι το τέλος. Η διαδρομή μέσα στο δάσος, η θέα από το εστιατόριο στον Παγασητικό και την Όθρυ, η ταχύτητα στο σέρβις και φυσικά οι γεύσεις στο πιάτο σας. Ο Αχιλλέας και η Κατερίνα στην κουζίνα είναι επαγγελματίες μάγειρες και δημιουργούν πιάτα που δεν έχετε φάει πουθενά αλλού στο Πήλιο.
3. Agora 1955 (#2 πέρυσι)
Η Agora 1955 είναι το στολίδι της Πορταριάς, ένα καλαίσθητο εστιατόριο που φιλοξενεί στα πιάτα του όλο το Πήλιο και τον Βόλο. Ελάτε για πρωινό, μεσημεριανό, ή βραδινό και συνοδέψτε τα πιάτα σας με σπιτική λεμονάδα αρωματισμένη με λεβάντα ή ντόπιες μπύρες (έχουν όλη τη συλλογή). Στον ίδιο χώρο ένα καλοστημένο μαγαζάκι κρύβει στα ράφια του τοπικούς γευστικούς θησαυρούς.
4. Ουζερί Καρακατσάνης (#4 πέρυσι)
Ο Έλληνας MasterChef Τιμολέων Διαμαντής αφού επέστρεψε στις ρίζες του, στη Νέα Ιωνία Βόλου, κάνει εκείνο που γνωρίζει καλύτερα. Στο ανακαινισμένο Ουζερί Καρακατσάνης, ετοιμάζει βολιώτικες και πηλιορείτικες γεύσεις, όλες αυθεντικές και χειροποίητες με θαλασσινά που ψήνονται στα κάρβουνα. Πιείτε τσιπουράκι με μεζέδες ή παραγγείλτε από το μενού ασυνήθιστα πιάτα. Κάποιες μέρες σερβίρεται απίθανη ψαρόσουπα!
5. Brighton (νέα εισαγωγή)
Το πρώτο Brighton που άνοιξε στη συνοικία Παλιά στεγαζόταν σε έναν μικρό χώρο που δεν χωρούσε τον κόσμο που μαζευόταν κάθε μέρα μπροστά στην είσοδό του. Μετακόμισαν λοιπόν σε ένα τεράστιο χώρο στο συγκρότημα Τσαλαπάτα που καταστράφηκε από τις πλημμύρες του 2023. Το Brighton στον Άγιο Νικόλαο είναι λοιπόν η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια της ομάδας και το νούμερο 3 έχει αντικαταστήσει το Β στο όνομά τους. Εδώ θα φάτε τα καλύτερα σάντουιτς στην πόλη του Βόλου και ό,τι και αν παραγγείλετε θα είναι ποιοτικό και νόστιμο. Οι Βολιώτες το ξέρουν και το απολαμβάνουν all day.
6. Η Πλατεία μας (#4 πέρυσι)
Στην όμορφη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, οι γυναίκες του χωριού μαγειρεύουν με κέφι και μεράκι και κάθε Κυριακή μεσημέρι γίνεται χαμός για τα ψητά κρέατα που ετοιμάζουν στη σούβλα (αρνάκι, χοιρινό και πρόβειο κοντοσούβλι). Δοκιμάστε όμως και τα μαγειρευτά τους, και κυρίως το σπετζοφάι τους, ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στο Πήλιο.
7. Δράκος (νέα εισαγωγή)
Το τσιπουράδικο όπως πρέπει να είναι. Κρυμμένο σε ένα στενό της πόλης, με μίνιμαλ διακόσμηση, αλλά με ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Δράκος είναι το επώνυμο του σεφ που θα δείτε στην ανοικτή κουζίνα. Από τα χέρια του θα έρθουν στα πιατάκια σας τα καλύτερα τηγανητά που έχετε φάει. Ειδικά ο τηγανητός γαύρος με την απαλή σκορδαλιά στο πλάι είναι ασύγκριτος. Ανοικτά μόνο τα μεσημέρια και θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι.
8. Vinsanto (νέα εισαγωγή)
Το Vinsanto βγήκε από το στενό δρομάκι όπου στεγαζόταν για χρόνια, φόρεσε τα καλά του και κατέβηκε στην παραλία. Οι Βολιώτες το ακολούθησαν, οι επισκέπτες το λάτρεψαν. Ένα εστιατόριο με φινέτσα στα πιάτα του και αισθητική που λείπει από τη γαστρονομική σκηνή του Βόλου. Με θέα τα ιστιοπλοϊκά καράβια του λιμανιού θα δοκιμάσετε εξαιρετικά χειροποίητα gnocchi. Για όσους αποφεύγουν την γλουτένη το Vinsanto εγγυάται ασφαλή και νόστιμα πιάτα.
9. No Mames (#9 πέρυσι)
Υπάρχει λόγος που οι Βολιώτες λάτρεψαν το No Mames, ένα πληθωρικό all-day bar restaurant που συστήνεται κυρίως ως μεξικάνικο εστιατόριο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι είναι το No Mames – γιατί Μεξικάνικο σίγουρα δεν το λες. Όμως σερβίρουν νόστιμες μαργαρίτες και πιάτα που μπορούν να μοιράζονται στην παρέα. Οι Βολιώτες νιώθουν πολύ οικεία με όλα αυτά (μάλλον τους θυμίζουν τη φιλοσοφία "μεζέδες-τσίπουρα") ώστε τα βράδια να μη βρίσκεις τραπέζι.
10. Fratello (νέα εισαγωγή)
Η πιτσαρία Fratello στην Αγριά πήρε φόρα από το περυσινό καλοκαίρι και συνεχίζει να μαζεύει τον κόσμο του Βόλου ειδικά τα Κυριακάτικα μεσημέρια. Οι ιδιοκτήτες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν στην παραλιακή «αυλή» τους μία ζεστή ιταλική ατμόσφαιρα σε πράσινο, άσπρο και κόκκινο χρώμα. Εδώ θα φάτε σίγουρα την καλύτερη πίτσα στη Μαγνησία.