Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Η Πόλη Κάτω Από Την Πόλη

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Η Πόλη Κάτω Από Την Πόλη

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Περίοδος διεξαγωγής: 2017-05-01 έως 2020-12-31
Κόστος: Επικοινωνήστε μαζί μας | Τηλ. 6945755600
Θέλω ξενάγηση
 

Ανακαλύψτε τη συναρπαστική ιστορία του μνημείου που στην κυριολεξία έβαλε τη Λάρισα στον τουριστικό χάρτη της χώρας! Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας είναι το μοναδικό εκτός Αθηνών που σώζεται στην καρδιά μιας σύγχρονης πόλης και είναι εντυπωσιακό ότι πριν από 40 χρόνια τίποτα από αυτό δεν ήταν ορατό. Σήμερα, έχουν αποκαλυφθεί και αποκατασταθεί όλα τα μέρη του θεάτρου, το κοίλο, η ορχήστρα και η σκηνή, και το θέατρο άνοιξε ξανά τις πόρτες του για το κοινό τον Απρίλιο του 2016.

Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας κατασκευάστηκε στα Ελληνιστικά χρόνια (μέσα του 3ουαι. π.Χ.) και είχε χωρητικότητα 10.000 - 12.000 θεατές. Φιλοξένησε θεατρικές παραστάσεις, μουσικούς και ωδικούς αγώνες, και συνεδριάσεις των Θεσσαλών. Στη Ρωμαϊκή περίοδο (1ος αι. μ.Χ.) μετατράπηκε σε αρένα για μονομαχίες και θηριομαχίες.

Σκηνικά, τεχνάσματα ακουστικής, ηθοποιοί, μονομάχοι, συνεδριάσεις πολιτών, ξαναζωντανεύουν στη διάρκεια της ξενάγησης και αφηγούνται την ιστορία των ανθρώπων μιας πόλης που ήξερε να ηγείται και να παθιάζεται.   

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα 

Η ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντευού και εφόσον δεν πραγματοποιούνται στο χώρο εργασίες αναστήλωσης.